Medical Taping

Medical Taping is een techniek waarbij een rekbare tape op gewrichten en spieren aangebracht wordt. De tape wordt gebruikt om spieren te ondersteunen zonder de beweging te beperken. De elasticiteit van de tape heeft een liftende effect op de huid. Hierdoor ontstaat een drukvermindering waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. Hierdoor kan de spierspanning worden genormaliseerd. Medical taping kan hierbij het herstel bevorderen.

Medical Taping in plaats van Sport Taping

Medical taping is de langverwachte opvolger van de conventionele sporttape. Gewone sporttape heeft als doel de bewegingsmogelijkheden van een spier of gewricht te beperken. De sporttape wordt hiervoor onder druk aangebracht, dit met nadelige gevolgen voor de bloedtoevoer en lymfeafvoer. Het herstel van een blessure duurt hierdoor onnodig lang. Medical Taping maakt gebruik van elastische tape. Deze tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact.

Hoe werkt medical tape 

De elastische tape zorgt door een speciale manier van aanbrengen dat de huid lokaal wordt gelift. Hierdoor wordt onmiddellijk de druk onderhuids verminderd in het blessuregebied, waardoor de bloedsomloop en de lymfestroom zich (lokaal) kunnen herstellen. Als gevolg hiervan neemt de druk op de pijnreceptoren af en de pijn vermindert of verdwijnt daardoor zelfs helemaal. Door het genezingsproces op deze manier continu te ondersteunen wordt gezorgd voor een effect dat zich verder uitstrekt dan de reguliere behandeling van een half uur. Omdat de tape meerdere dagen kan blijven zitten, ook tijdens het douchen en zwemmen, ontstaat een unieke 24 – uurs behandeling.

 

De effecten van medical tape:

  • Pijnvermindering
  • Stimuleert de doorbloeding
  • Geeft steun aan gewrichten en pezen
  • Herstel spierbalans
  • Geeft ontspanning aan de spieren
  • Verminderingen van ontstekingen of vochtophopingen
  • Geeft een betere coördinatie en bewegingsgevoel